FT-SERIE - Nieuw in assortiment

Maak kennis met de nieuwe FT-serie

Het assortiment SEP aansluitklemmen wordt gebruikt in groepenkasten als onderdeel van de elektrische installatie in een gebouw. Ze spelen een cruciale rol bij het veilig verdelen van elektriciteit vanuit de hoofdvoeding naar verschillende circuits in het gebouw.

Waarom is deze nieuwe uitbreiding zo interessant?

Deze aansluitklemmen, ook wel aftakklemmen of voedingsklemmen genoemd, kunnen rechtstreeks op automaten worden aangesloten en/of worden gebruikt in combinatie met verdeelkammen. De grote diversiteit in deze aansluitklemmen maakt het mogelijk om voor de meeste situaties een geschikte oplossing te vinden. De aansluitklemmen zijn zowel verkrijgbaar in grijs als in blauw, waardoor je veel beter overzichtelijk en duidelijk kan werken.

De FT serie is voorzien van de UKCA en CE certificering

Het aansluiten van twee of meer geleiders op één aansluitklem is uitsluitend toegelaten wanneer de klemmen daarvoor zijn ontworpen.

NEN-EN-IEC61439-1; paragraaf 8.6.3 “In het algemeen behoort er slechts één geleider op een aansluitklem te worden aangesloten; het aansluiten van twee of meer geleiders op één aansluitklem is uitsluitend toegelaten wanneer de aansluitklemmen daarvoor zijn ontworpen”

Gezien de diverse samenstellingen van componenten op de markt, kan het vaak een uitdaging zijn om deze informatie terug te vinden in de bijbehorende technische specificaties. Bovendien is het essentieel om de nauwkeurige voorschriften van de fabrikant te volgen, zoals gelijke doorsnede, materiaal, maximale diameter en plaatsing, om onnodige discussies te voorkomen die veel tijd en energie kunnen kosten.

Om bovenstaande problemen te vermijden, biedt SEP de oplossing met aansluit- en aftakklemmen voor componenten. SEP heeft nu een uitgebreide reeks aan componentklemmen in de DT- en de nieuwe FT-series, geschikt voor verschillende diameters om naadloos aan te sluiten op diverse componenten."

De SEP FT serie is onderling koppelbaar

Hiermee is de onderlinge afstand gebaseerd op een verdeelmaat van 17,8 mm.

Of je nu kiest voor de pin of vork uitvoering, in blauw of grijs, voor 1, 2 of 3 aansluitposities. De verbindingsmogelijkheden zijn divers:

  • FT1 massief – 1x50mm² / flexibel 1 x 35mm²
  • FT2 massief – 2x35mm² / flexibel 2x16mm²
  • FT3 massief – 3x16mm² / flexibel 3x10mm²

SEP Europe biedt hiermee weer een innovatieve uitbreiding op het groeiend  assortiment elektrotechnische producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.