+31(0)88 546 0735

Nieuws

Beste relatie,

Tijdens de kerstdagen 25 en 26 december aanstaande  en op nieuwjaarsdag  1 januari 2020 zijn wij gesloten!

Benieuwd naar onze Kerstvideo? Klik op onderstaande foto.

Kerstgroet en nieuwjaarwens Schotman Elektro

----------------

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT GACIA EUROPE!

GACIA distributieblokken zijn speciaal ontworpen om eenvoudig een verdeling te creëren. Door de breedte van 1 module (17,8mm) per pool zijn deze eenvoudig te combineren met andere modulaire componenten. De hoofdverbinding kan men eenvoudig realiseren door een verdeelkam/aansluitrail of via (hoofd-)bedrading. Dit kan men ook  onderling tussen de blokken maken. Daarnaast is het ruime aansluitbereik met 1x 1,5-35mm2 (50mm2) en 8x 1,5-6mm2 (10mm2) voor montagesnoer (massief) uniek in deze bouwvorm. De aansluitingen kan men eenvoudig controleren en/of servicen,  gezien de doorzichtige afdekking per pool te verwijderen is. De voordelen van dit distributieblok zijn ongekend, besparing op ruimte, montagetijd, warmteontwikkeling en verhogen van de veiligheid binnen de groepenverdelers maken dit product uniek in zijn toepassing.

Direct uit eigen voorraad leverbaar!

---------------------------------------------------

Nog maar enkele dagen en wij kunnen u een hand schudden op de LED+Elektro beurs in Den Bosch.

Registreer u vandaag nog voor gratis ticket ter waarde van € 35,-

Gebruik de activatiecode 19SCHOTMAN

LED + ELEKTRO BEURS in de BRABANTHALLEN DEN BOSCH.

stannummer N1 Schotman Elektro

De elektrotechnische sector speelt een sleutelrol bij de overschakeling naar led. Installateurs moeten steeds complexere systemen visualiseren en zijn vaak meer bezig met software dan met hardware. Het is van enorm belang dat opdrachtgevers, ontwerpers en installateurs de kansen en beperkingen van moderne technologieën kennen, want alleen een goed plan voorkomt kostbare aanpassingen achteraf. Daarom biedt o.a. Schotman Elektro  op LED + Elektro voorlichting en advies over alle mogelijkheden van haar nieuwe producten.

U kunt ons vinden op standummer N1. 

Wilt u ook deze zeer interessante beurs bezoeken? Dan geven wij u via, onze registratiecode 19SCHOTMANELEKTRO,  een gratis entreeticket ter waarde van € 35,- 

Klik op de onderstaande banner voor de gratis toegang!

SCHOTMAN ELEKTRO DEELNEMER LED EN ELEKTRO

MET GEMAK BIEDEN WIJ DE INSTALLATEUR SUPERSLIMME OPLOSSINGEN!

Nieuw in ons assortiment: combi- en uitbreidingsets van zowel SEP- als GACIA Europe.

Bedraad en of voorzien van de juiste kamrail . afdekkapjes etc. 

COMBISETS SEP- GACIA EUROPE

Wilt u onze algemene brochure ontvangen?

WIJ ZIJN DEELNEMER OP DE ELEKTRO VAKBEURS HARDENBERG SEPTEMBER AANSTAANDE!

Elektro vakbeurs Hardenberg 2019

NIEUW! Nieuwe generatie aardlekautomaten 6kA Type A met KEMA KEUR, CE en CB.

Vanaf medio augustus 2019  30 en 300mA leverbaar uit eigen magazijn!

De beurs Installateur van de Toekomst 14,15 en 16 mei in Gorinchem

Word jij de installateur voor de toekomst? Schotman Elektro distributeur van groepenkasten en modulaire componenten prominent aanwezig! Op 14, 15 en 16 mei 2019 komen in Gorinchem twee werelden bij elkaar: Installatie & Elektro Vakbeurs. De ontwikkelingen in de installatie- & elektrobranche gaan razendsnel en de rol van de installateur is aan het veranderen. Om al deze ontwikkelingen en veranderingen bij te houden is kennis nodig, vakkennis! Daarom staat Schotman Elektro op de Elektro vakbeurs met slimme producten en duurzame toepassingen. Het team op de stand wil dan ook jarenlange ervaring en kennis delen. Ben jij die installateur die openstaat voor nieuwe ontwikkelingen? Kom gerust langs op onze stand F126 en laat je verrassen. Schotman Elektro biedt je hiervoor alvast een gratis toegang met onze persoonlijke registratiecode. Een drankje en hapje hoort hier natuurlijk bij.

Registreer je vandaag nog voor een gratis entreekaart met ticketcode 71925010. kopieer de link: https://lnkd.in/e-vDPqS

Schotman Elektro zet zichzelf in het zonnetje op de SOLAR SOLUTIONS beurs in Haarlemmermeer ( Vijfhuizen )

http://www.solarsolutions.nl/registratie/

Alle kennis in één beursbezoek

Met het programma van praktijkgerichte seminars praten wij u helemaal bij over het actuele nieuws en de laatste ontwikkelingen en kunt u al uw vragen stellen over zonne-energie. Bij de RVO kunt u bijvoorbeeld terecht met uw vragen over SDE+ subsidies. Het programma is onder redactie samengesteld en objectief, De Nederlandse zonne-energie markt groeit met dubbele cijfers Solar Solutions Int. groeit mee en is inmiddels de op één na grootste zonne-energie vakbeurs in Europa. Drie dagen lang vindt u hier een internationaal aanbod aan innovatieve en duurzame technologieën van meer dan 160 fabrikanten en leveranciers. Registreer u voor Solar Solutions Int. 2019 en laat u informeren door de leidende Nederlandse en internationale bedrijven op het grootste kennis-, netwerk- en vakevent voor zonne-energie in de Benelux.

GESLOTEN OP 24 en 31 december aanstaande.

VRAAG GRATIS TOEGANG VOOR 2 PERSONEN INCLUSIEF PARKEERKAART EN CATERING

Elektro vakbeurs in Hardenberg.

De ontwikkelingen in de E-installatiemarkt gaan razendsnel. Ook wij hebben hier mee te maken en zijn continue bezig om hierop in te spelen. Om daar goed op voorbereid te zijn geven we je op Elektro Vakbeurs een presentatie van slimme toepassingen van producten en oplossingen die jouw werk als elektrotechnisch installateur of paneelbouwer makkelijker maken. Ook presenteren wij een aantal nieuwe serie producten onder onze eigen label SEP EUROPE. <p<

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT MODULAIRE COMPONENTEN SEP EUROPE: hoofdschakelaars

De SEP lastschakelaars type HS18 zijn geschikt voor AC systemen van 50Hz, 230/400VAC en zijn beschikbaar t/m 40A. Deze lastschakelaars worden gebruikt voor het niet frequent aan-en-uit schakelen van circuits. De uitvoering van HS18 is uniek wegens de compacte bouwvorm van slechts 18mm (1module) voor een 2 polige en 36mm (2module) voor een 4 polige uitvoering. De lastschakelaar wordt vaak toegepast in de industrie, utiliteit, commerciële en woningbouw situaties. Andere benaming in de woningbouw is een hoofdschakelaar.

lock out set, SEP Europe

Veilig werken met elektra.

Een goede elektra installateur kent de basisregels rondom de normen en eisen van veilig werken met elektriciteit. Dit geldt voor elke installatie, klein of groot. Toch gebeuren er nog elk jaar duizenden arbeidsongevallen bij onderhoud aan industriële krachtbronnen en machines. Het overgrote deel van die ongevallen wordt veroorzaakt door een onverwachte energietoevoer. In Europa bestaan er meerdere wetgevingen waarin wordt gesteld dat alle energiebronnen uitgeschakeld en geblokkeerd (Locked out) moeten worden tijdens onderhouds- en herstelwerkzaamheden. Vaak hebben bedrijven procedures geïmplementeerd zodat medewerkers veilig kunnen werken aan de technische installaties en machines. Deze procedures, vaak LockOutTagOut of LockOut-TagOut-TryOut-procedures genoemd, omschrijven welke gevarenbronnen veilig gesteld moeten worden om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.

Toepassing van de SEP lock-out set?
Bij werkschakelaars, afsluiters en dergelijke volstaat meestal het slot en een label. De persoon die de procedure uitvoert vult op de label zijn naam, de datum, de reden en het telefoonnummer waarop hij te bereiken is in. Echter als aan elektrische apparatuur moet worden gewerkt is een werkschakelaar vaak niet voldoende. Er moet ook een elektrische scheiding worden gemaakt en deze moet worden geborgd. Om een installatieautomaat te beveiligen tegen opnieuw inschakelen worden vergrendelingautomaten gebruikt. Laat zien dat je als professional aan persoonsbeveiliging doet en zorg ervoor dat je een lock-out set ook altijd bij je hebt. De SEP Lock out set is speciaal ontwikkeld voor het veilig uitschakelen en vergrendelen van stroomgroepen tijdens werkzaamheden of uit andere veiligheidsoverwegingen waar bepaalde stroomgroepen uitgeschakeld moeten blijven.

De nieuwe keuken heeft een elektrische kookplaat?

Bent u van plan om elektrisch te gaan koken? Dan moet uw groepenkast uitgebreid worden met een kookautomaat ook wel fornuisgroep genoemd. De reden is dat het vermogen van deze apparatuur te hoog is. Onze Gacia kookautomaten dragen het KEMA KEUR merk en zijn ook nog eens scherp geprijsd. Verkrijgbaar in de 16A (standaard), 20A en 25A varianten. Weet u niet of uw huidige groepenkast voorzien is van een fornuisgroep? Vaak staat het vermeld in de groepenverklaring opgesteld door uw installateur.  Onze kookgroep automaten zijn snel herkenbaar aan het witte kapje over de blauwe schakelaars.

Gacia fornuisgroep

Schotman Elektro gaat weer in 2018 naar een tweetal vakbeurzen, zet het alvast in de agenda!

 DATUM: 11 -13 september. Als vanouds staan wij weer op de Elektrovakbeurs in Hardenberg

 DATUM: 06-8 november. Dé plek op de Jaarbeurs in Utrecht vindt je bij ons.

SEP PAKT UIT!

Assen, 26-2-2018

Op dit moment zijn we een aantal nieuwe producten van SEP Europe letterlijk aan het uitpakken. Het magazijn wordt hiermee goed bevoorraad.

1. De geheel nieuwe serie verdeelsets met de omschrijving BVT zijn een uitstekende aanvulling op de vertrouwde CVT verdeelsets.

2. De railsysteemdragers in 1, 2, 3, 4 polen zijn geschikt voor diverse maten koperrails.

3. De installatieautomaat van SEP INS18 - 6kA verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

4 De serie RCD18 aardlekschakelaar in 6kA verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

NIEUWE PRODUCTEN !

SEP Europe introduceert begin februari de nieuwe BVT serie verdeelsets / verdeelblokken in \es verschillende uitvoeringen. Ze zijn eenvoudig te monteren op een DIN rail.

Wij hebben meters gemaakt!

De vraag naar meerdere modellen en type 1 meterkammen hebben wij vorig jaar opgepakt en vanaf 15 januari 2018 kunt u de SEP L1M serie kamrails / verdeelkammen direct uit voorraad bestellen. Met de SEP doorverbindingskammen kunnen producten van o.a. GACIA en SEP Europe gemakkelijker worden aangesloten. Uiteraard zijn deze op andere fabricaten toepasbaar, indien de steekmaat (17,8mm) overeenkomt. De 16mm2 uitvoering kan men afkorten. De uiteindes kunnen netjes worden afgewerkt met de beschikbare eindkappen.

Wij zijn deelnemer van 2BA

De vraag naar actuele en complete artikel- en productdata groeit. Elektronische communicatie tussen bedrijven is niet meer weg te denken. Om de installatiebranche te voorzien in deze behoefte is één datapool nodig waar fabrikanten en groothandels data aan kunnen leveren en installateurs en groothandels data vandaan kunnen halen. 2BA is dé neutrale datapool van handels- en productgegevens in de installatiebranche. Producenten, importeurs, groothandels maar ook installateurs kunnen terecht bij 2BA om informatie met de centrale database uit te wisselen. Deze uitwisseling gebeurd via uniforme bestanden die in de branche zijn bepaald volgens de standaarden van Ketenstandaard Bouw en Installatie. Daarnaast is onze database ingericht volgens het ETIM classificatiemodel, dé standaard in artikelclassificatie binnen de bouw- en installatiesector. Data afnemers kunnen via deze uniforme bestanden de data automatisch binnenhalen naar hun software. Installateurs gebruiken deze data bijvoorbeeld in een calculatie, bestelling of tekening. Groothandels gebruiken de data voor publicatie op hun eigen website en ter verrijking van hun eigen artikelinformatie. Voor fabrikanten, en importeurs fungeert 2BA als één centraal punt waar product- en handelsgegevens worden beheerd en geëxploiteerd. In veel gevallen is het compleet hebben van artikel- en productgegevens volgens de ETIM standaard bepalend voor opname en handhaving van artikelen van fabrikanten bij groothandels

Schotman Elektro traditioneel present op de Elektro Vakbeurs in Hardenberg in december 2017.

Elektro Vakbeurs is thuiskomen voor Elektro professionals en zorgt ervoor dat u met een agenda vol afspraken en een hoofd vol inspiratie huiswaarts keert. Bovendien, met op zak een portefeuille vol nieuwe kansen! Als bezoeker bent u gegarandeerd van drie effectieve beursdagen, waarbij de gemoedelijke sfeer kenmerkend is. De ontspannen, ongedwongen setting tezamen met de belangrijke branche inzichten zijn de succesfactoren van deze beurs. Twaalf, dertien en veertien december zijn de dagen die rood omcirkeld staan uw agenda als vakprofessional uit de elektrotechniek. Een mooie afsluiter van het jaar en het enige event waar een beurs wordt gecombineerd met kennis, inspiratie, innovatie en beleving. Alle disciplines van elektrotechniek (installatie, industrie en energie) komen samen tijden Elektro Vakbeurs

U kunt ons vinden op dezelfde plek en wel op standnummer 501

 

Van 10 tot en met 12 oktober 2017 vindt de 13e editie van de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. De beurs is uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor iedereen die serieus met duurzame energieopwekking en energiebesparing bezig is. Dit platform bestaat uit ruim 350 exposanten en honderden inhoudelijke sessies. Uniek daarbij is de verbinding die wordt gelegd tussen de belangrijkste betrokken sectoren; gebouwde omgeving, industrie en - door de combinatie met de vakbeurs Ecomobiel - mobiliteit.

Op deze beurs presenteren wij onze producten van SEP en GACIA Europe. Onze vertrouwde en bekende producten als complete groepenverdelers en modulaire componenten maar ook een aantal introducties van o.a de nieuwe TYPE B aardlekschakelaar

.


Prijsverhoging kamrailen gaat in op 01-10-2017

De koperkoers is flink aan het stijgen, hierdoor stijgen de kosten voor bepaalde producten. Wij hebben de verhoging minimaal weten te houden, desondanks zijn wij genoodzaakt om de kamrailen (verdeelkammen, aansluitrails, busbars) te verhogen. Het gaat hierbij om de SEP2115 prijsgroep.   

Voor reeds geplaatste orders van voor 01-08-2017 wordt deze prijsverhoging niet doorgevoerd. De nieuwe prijslijst is nu al te downloaden via de onderstaande link en vanaf 01-08-2017 te downloaden via 2BA. Wij verzoeken u om de nieuwe prijzen in uw systeem aan te passen. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contat op.

Download hier de verdeelkammen prijslijst welke in gaat per per 01-10-2017
Download hier de complete nieuwe prijslijst welke ingaat per 01-10-2017

 


 

SEP LANCEERT DE NIEUWE VEILIGE AARDLEKSCHAKELAAR TYPE B, 10KA.

Deze nieuwe moderne aardlekschakelaars beschermen personen en materieel tegen lekstromen naar aarde en voldoen aan de hoogste eisen. Een SEP type B aardlekschakelaar wordt o.a. gebruikt bij PV installaties en in laadpalen van elektrische auto’s. Ze worden ook aangeraden bij geschakelde voedingen zoals: UPS systemen, medische apparatuur, frequentie regelaars, omvormers etc.

Wanneer in deze installaties een fout ontstaat, dan kunnen vlakke gelijkstroomfouten ontstaan, of gelijkstroomfouten met een minimale rimpel. Een standaard type A aardlekschakelaar die een gelijkstroomcomponent aankan van max.6mA, zal deze vlakke gelijkstroomfouten niet waarnemen.

De SEP RCD-B herkent alle type lekstromen en schakelt om deze reden gegarandeerd uit ongeacht de hoeveelheid lekstroom (foutstroom).

Direct uit voorraad dus snel leverbaar! Vraag naar de nieuwe generatie aardlekschakelaars van SEP Europe. 

 

SEP RCD-B aardlekschakelaar TYPE B

 

 


 

SEP Lockout Tagout voor elektrische gevaren (vergrendelingsset) 

Denk aan uw eigen veiligheid en anderen.

Het compacte maar opvallend kunststof koffertje van SEP Europe, bevat de basis voor het beschermen van werknemers tijdens onderhoud en of reparatie van gevaarlijke apparatuur. De lockout set is speciaal ontwikkeld om op een eenvoudige en snelle manier de lock-out/tag-out procedure op te volgen. Ze zijn duidelijk identificeerbaar als veiligheidsapparaten en bevatten ook informatie over waarom het slot is geplaatst en wie er voor verantwoordelijk is dankzij de gele stickers en waarschuwing labels. Hiermee wordt voldaan aan de vergrendelingsprocedures en aan de voorschriften inzake veiligheid en gezondheid. Deze set is geschikt voor nagenoeg alle Europese automaten en schakelaars. 

 SEP LOCKOUT TAGOUT vergrendelingsset


 

Nieuwe prijslijst gaat in op 01-08-2017

De wereldmarkt trekt behoorlijk aan hierdoor is de vraag naar materialen sterk toegenomen, waardoor de gronstof prijzen aan het stijgen zijn. Ook wij hebben hier direct mee te maken en moeten helaas een prijsaanpassing door voeren. De nieuwe prijslijst gaan in per 01-08-2017. Voor reeds geplaatste orders van voor 01-08-2017 wordt deze prijsverhoging niet doorgevoerd. De nieuwe prijslijst is nu al te downloaden via de onderstaande link en vanaf 01-08-2017 te downloaden via 2BA. Wij verzoeken u om de nieuwe prijzen in uw systeem aan te passen. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contat op.

Download hier de nieuwe prijslijst welke ingaat per 01-08-2017 (vervallen)

 


 

ARMARIO kasten Mei 2017

Schotman Elektro heeft in het leveringspakket verdeelkasten IP65 opgenomen van het fabrikaat FAMATEL type Armario, deze zijn verkrijgbaar in 1,2,3 en 4 rijen, op elke rij is er ruimte voor 18modulen. De verdeelkasten hebben een kabelinvoer plaat aan de onder en bovenkant waardoor er flexibel omgegaan kan worden met de invoeringen van de kabels. Eveneens zijn er sloten beschikbaar voor deze verdeelkasten.

 Famatel verdeelkasten IP165 type Armario


 

RCE1 Maart 2017

SEP Europe introduceert het nieuwe aardelkeautomaat type RCE1 op dit moment beschikbaar vanaf 6 Amp t/m 32 Amp in B,C karakteristiek. De uitvoering in 40Amp komt medio Juni eveneens in het pakket. SEP RCE1 zijn elektronische aardlekautomaten welke werkt <40VAC, waarmee deze voldoet aan artikel 411 van de NEN1010. De compacte bouwvorm (slechts 18mm) maakt dat men ruimte kan besparen. De aardlekautomaten kunnen arbitrair worden aangesloten (voeding kan zowel van boven als van onder). De hoge korstluitvastheid van 6ka en een energiebegrenzingsklasse van 3 maakt dat het automaat uniek is in zijn soort. Deze RCE1 aardlekautomaten zijn eveneens te verkrijgen via de bekende groothandels in het land.

SEP RCE1 aardlekautomaat 18mm

 


 

BUSBAR line Februari 2017

SEP Europe introduceert een complete verdeelkammen systeem in 10mm2., Met doorverbindingskammen (verdeelkam / kamrail) kunnen producten van o.a. GACIA Europe en SEP Europe gemakkelijker worden aangesloten. Eveneens zijn deze op andere fabricaten toepasbaar indien de steekmaat (17,8mm) overeenkomt. De doorverbindingskammen zijn in verschillende uitvoeringen en lengtes beschikbaar, hierdoor hoeft men niet de kammen in te korten waardoor men veel tijd bespaart (+/- 30%). Eventuele reserve aansluitingen kan men afdekken met een isolatie-kap type SEP-IK.

 SEP BUSBAR / KAMRAILS line nieuw in assortiment


 

 

HARDENBERG november 2016

Ontmoeten en beleven! Daar draait het om bij Elektro Vakbeurs. Dé vakbeurs waar alle disciplines van elektrotechniek samenkomen: installatie, industrie en energie. In een ontspannen sfeer hebben wij alle tijd voor nieuwe en bestaande relaties en leggen wij graag de basis voor nieuwe samenwerkingen. Wij introduceren nieuwe producten van op gebied van groepenverdelers, maar laten ook onze goed lopende producten zien. Wilt u meer weten over onze dienstverlening en zoekt u samenwerking? Maak van te voren een afspraak op de beurs.


Beurs Hardenberg